У Данії засудили 13 осіб у найгучнішій справі про торгівлю людьми

Вівторок, 15 березня 2016, 16:44

Суд міста Лінгбі засудив до різних термінів ув’язнення 13 осіб у найгучнішій в історії Данії справі, яка стосується торгівлі людьми.

Про це повідомляє The Local.

Вироки варіювалися від 7 років і 11 місяців до трьох років в'язниці. 12 із 13 обвинувачених будуть вислані з Данії, один є громадянином Данії.

На додаток до 13 засуджених, ще 13 особам також пред'явили звинувачення у справі. Загалом 26 осіб звинувачуються у тому, що вони переконали понад 1000 румунів приїхати на роботу в Данію та незаконно використовували їхню працю.

Коли румуни прибували до Данії, їх експлуатували і змушували жити в страшних умовах. Крім того, злочинці використовували робочих для здійснення шахрайства.

Робочі персональні ідентифікаційні номери румунів були використані, щоб брати кредити, орендувати автомобілі та купляти в кредит мобільні телефони.

Переважна більшість з 26 осіб, яким були пред'явлені звинувачення у справі, є румунами. Організатор злочинної групи стверджує, що потерпілі по справі знали, що їхні документи на роботу були отримані незаконно і що їх використають в незаконних цілях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.