У Порошенка кажуть, що Угорщина підтримає санкції проти РФ. Угорці про це не згадують

Четвер, 17 березня 2016, 15:24

У президента України Петра Порошенка кажуть, що прем’єр Угорщини Віктор Орбан підтримав збереження санкцій проти Росії.

Про це йдеться в повідомленні пресс-служби президента за результатами зустрічі Орбана і Порошенка.

"Президент України та Прем’єр-міністр Угорщини: Санкції ЄС проти Росії мають бути збережені до повної реалізації Мінських домовленостей" - такий заголовок має повідомлення на сайті президента.

В той же час з самого тексту повідомлення не випливає підтримка Орбаном продовження санкцій.

"Сторони обговорили питання збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Росії як ефективного інструменту забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України", - повідомляють у прес-службі президента України.

Натомість у повідомленні прес-служби угорського прем’єра про зустріч жодним словом не згадуються санкції проти Росії і Мінські угоди.

Стверджується, що сторони обговорили питання двосторонніх відносин між країнами, підтримувані угорським урядом, а також безвізовий режим для України.

Накадаємо, Віктор Орбан раніше неодноразово наголошував на тому, що автоматичного продовження санкцій протии Росії в червні не буде.

Зокрема, у лютому після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві Орбан сказав, що часи, коли санкції продовжувалися автоматично вже позаду. Пізніше він заявив, що в червні очкується "серйозна дискусія" з приводу санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.