Північна Корея провела запуск двох балістичних ракет

П'ятниця, 18 березня 2016, 08:25

Північна Корея у п’ятницю запустила дві балістичні ракети, одна з яких вибухнула в повітрі.

Про це повідомляє видання Korea Herald.

Командування генштабу Південної Кореї стверджує, що одна ракета була випущена близько 5.55 ранку за місцевим часом з західної частини КНДР.

Військові припускають, що йдеться про ракету типу Родон, середньої дальності, яка пролетіла над КНДР 800 км перш ніж впасти у Японське море.

Військові джерела стверджують, що Північна Корея не оголошувала без польотну зону для запуску, як це вимагається міжнародними конвенції, щоб попередити судна, які курсують у цьому районі.

Приблизно через 22 хвилини після першого запуску радари Південної Кореї зафіксували запуск ще однієї ракети з того ж місця. Однак на висоті 17 км ракета зникла з радарів. За даними військових джерел, друга ракета могла вибухнути в повітрі, не долетівши до місця призначення.

Раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що найближчим часом його країна проведе нові ядерні випробування и запуск балістичної ракети, здатної нести ядерні заряди.

Як повідомлялося, 2 березня Рада безпеки ООН в середу одноголосно схвалила більш жорсткі санкції щодо Північної Кореї.

Санкції були введені у відповідь на випробування і запуск Північною Кореєю ядерної ракети 6 січня 2016 року та 7 лютого 2016 року відповідно.

Санкції включають в себе обов'язковий огляд вантажів, які виїжджають та в'їжджають до Північної Кореї по суші, морю чи повітрю.

Також нові санкції включають заборону на продаж або поставки стрілецької зброї та легких озброєнь Пхеньяну; і висилку корейських дипломатів , що займаються незаконною діяльністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: