РФ компенсує заборону їжі з ЄС продуктами з Сан-Марино

П'ятниця, 18 березня 2016, 08:55

Сан-Марино почне постачати в Росію сир і преміальну м’ясну продукцію.

Про це заявив виконавчий директор Національної асоціації оптово-розподільчих центрів РФ Володимир Ліщук, повідомляє видання "Коммерсантъ".

Планується, що відповідну угоду бізнесмени двох держав підпишуть 18 березня на Міжнародному економічному форумі держав-учасниць СНД, який відвідає міністр Територіального розвитку і міжнародного економічного співробітництва республіки Сан-Марино Антонелла Мулароні.

Як зазначив Ліщук, з Сан-Марино може поставлятися безліч продуктів європейського виробництва, що потрапили під ембарго.

"На території республіки знаходяться 24 сироварні, безліч підприємств, що займаються копченням м'яса за особливими технологіями",— сказав він.

Ліщук додав, що за рахунок поставок з Сан-Марино вийде витіснити з російського ринку товари, що поставляються в країну нелегально, в обхід ембарго.

Сан-Марино є однією з найменших держав на планеті після Ватикану і Монако.

Нагадаємо, в серпні 2014 року Росія у відповідь на рішення Євросоюзу ввела на рік ембарго, заборонивши імпорт продовольства з Європи, США та інших країн, що підтримують санкції проти Росії. Під харчові контрсанкції підпали всі овочі і фрукти, риба, молоко і молочна продукція, свинина, яловичина і м'ясо птиці.

У липні 2015 року президент РФВолодимир Путін продовжив ембарго ще на рік. 13 серпня 2015 року російський уряд доповнив список санкційних країн Чорногорією, Албанією, Ісландією, Ліхтенштейном і Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.