Мер Ніцци прийняв делегацію Ялти, яку назвав територією РФ

Виправлено
Середа, 2 березня 2016, 09:41

Мер Ніцци Крістіан Естрозі зустрівся з делегацією окупованого Криму і підписав з керівництвом Ялти "лист про наміри" та відновлення дружніх стосунків.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Крістіана Естрозі.

Делегація мера Ялти перебувала з візитом в Ніцці з 26 лютого по 1 березня. Зустріч проходила за участю посла РФ у Франції Олександра Орлова.

У Естрозі назвали візит делегації дуже "символічним", оскільки він був здійснений вперше з часу "проведення референдуму про незалежність і приєднання до Росії".

При цьому на сайті мера, який раніше вже висловлювався на підтримку дій РФ, наголошується, що Ялта входить до складу Російської Федерації.

"Продовжуючи підписання угоди про побратимські стосунки між Ялтою і Ніццою 26 листопада 1960 року,  мер Ніцци у присутності посла РФ у Франції зустрівся з мером мер Ялти Андрієм  Постенком для підписання листа про наміри з розвитку дружніх відносин і поновлення побратимських відносин між Ялтою і Ніццою", - йдеться у повідомленні на сайті Естрозі.

З боку Крістіана Естрозі це вже не перший прояв дружніх почуттів щодо Росії. Під час візиту до Москви він розкритикував уряд Франції через небажання постачати "Містралі". Також на знак підтримки Російської Федерації написав кілька повідомлень російською мовою в Twitter.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.