Київ може посилити візовий режим для Ізраїлю через візит депутата до Криму - посол

П'ятниця, 12 лютого 2016, 08:57

Неузгоджений з Києвом візит в окупований Крим ізраїльського екс-міністра у справах релігії, нинішнього депутата Кнесету від партії ШАС Яакова Маргі і його зустріч 10 лютого з головою окупаційної влади півострова Сергієм Аксьоновим може призвести до посилення Києвом візового режиму для Ізраїлю.

про це повідомив посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я обговорив з Києвом скандальний візит Якова Маргі і його зустріч з керівником окупаційної влади Криму. Цілком можливо, що після з'ясування всіх деталей цього візиту депутат Маргі буде внесений у чорний список із забороною на в'їзд в Україну", - зауважив він.

"Хочу зазначити, що при обговоренні цієї теми прозвучала думка про те, що Україна може вжити заходів щодо запровадження різних форм візового режиму для релігійних паломників, що летять з Ізраїлю в Умань, – як реакція на порушення українських законів з боку депутата партії ШАС Яакова Маргі", – наголосив Надоленко.

Посол додав, що від імені посольства були відправлені листи протесту в МЗС Ізраїлю та голові партії ШАС міністру Ар'є Дері, в яких було звернуто увагу на неприпустимість таких візитів в окупований Крим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура відкрила справу через візит євродепутата Корвіна-Мікке до Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.