Командувач НАТО: Росія використовує біженців як зброю

Середа, 2 березня 2016, 10:12

Масовий приплив мігрантів зі зруйнованої війною Сирії дестабілізує європейські країни та працює на інтереси Москви.

Про це заявив головнокомандувач військ НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, який також очолює Європейське командування збройних сил США, у вівторок, 1 березня, повідомляє Deutsche Welle.

"Росія і режим Асада навмисно використовують міграцію як зброю, намагаючись перевантажити європейські структури і зламати європейську рішучість", - сказав Брідлав комітету Сенату зі збройних сил.

Крім того, за його словами, справжні злочинці нерідко користуються міграційною кризою для того, щоб потрапити до Європи і займатися там терористичною діяльністю.

"Криміналітет, терористи і повернення іноземних найманців до Європи є очевидною частиною порядку денного міграційної кризи", сказав Брідлав, якого цитує видання Stars and Stripes.

Філіп Брідлав також підкреслив, що застосування зброї невибіркової дії режимом Асада та Росією можна пояснити тільки бажанням створити потоки біженців.

Нагадаємо, раніше чергова наступальна операція сирійської урядової армії за підтримки російської авіації у провінції Алеппо змусила тікати десятки тисяч людей.

За інформацією Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, через наступ близько 40 тисяч людей залишили свої домівки та втекли у бік закритого турецького кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.