Розгляд безвізового для України перенесли на вимогу Голландії – Арʼєв

Середа, 2 березня 2016, 12:49

Розділення розгляду питання про надання безвізового режиму з ЄС для України та Грузії відбулося на вимогу Нідерландів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова постійної делегації України у ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв.

Представник України в ПАРЄ наголосив, що перенесення "українського питання" відбулося на вимогу Нідерландів, які зажадали його розгляду після референдуму щодо асоціації України та ЄС, який має відбутися 6 квітня цього року.

"Ніякої відмови немає. Голландія вимагає перенести питання на дати після референдуму 6/04. За цей час ми мусимо допрацювати в ВР електронні декларації та запустити НАЗК, але це технічні питання. Щойно єврочиновниця Хельга Шмідт заявила, що невдовзі все станеться. Такі заяви неузгодженими не бувають", – написав Арʼєв.

Він також наголосив на тому, що "лібералізація візового режиму буде до кінця 2016".

Раніше повідомлялося, що розгляд безвізового для Грузії і України офіційно розділили.

Нагадаємо, 26 лютого ЗМІ повідомили, що Єврокомісія подасть Раді ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз для Грузії вже цього тижня, подача такої ініціативи щодо України відкладається.

Як йшлося у статті "Розділення "безвізової заявки" України та Грузії. Що це означає на практиці" на сайті "Європейської правди", українсько-грузинську пропозицію Єврокомісії щодо надання країнам безвізового режиму можуть знову об’єднати у квітні, після того, як відбудеться референдум у Нідерландах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.