Від виходу з ЄС Британія втратить 100 млрд фунтів – дослідження

Понеділок, 21 березня 2016, 08:45

Вихід Британії з ЄС, або так званий Brexit, коштуватиме економіці країни 100 млрд фунтів до 2020 року.

Про це з посиланням на дані дослідження PricewaterhouseCoopers, пише The Guardian.

Експерти консалтингової фірми PricewaterhouseCoopers у своєму дослідженні, яке було підготовлене на замовлення бізнес-лобістської групи CBI, стверджують, що втрати економіки країни від виходу з ЄС сягнуть 100 млрд фунтів до 2020-го року.

Так, у дослідження йдеться про те, що рівень безробіття в країні, який наразі становить 5,1 відсотка і є одним з найнижчих в Євросоюзі, може підвищитися на 2-3 відсотки, що призведе до втрати 950 тисяч робочих місць.

Також у дослідження вказується, що зменшення прибутків домогосподарств може сягнути 3700 фунтів.

"Проведений аналіз з усією ясністю показує, чому вихід з ЄС стане справжнім ударом по рівню життя, ситуації на ринку праці та економічному зростанню. Негативні впливу на торгівлю та інвестиції значно перевищують ті вигоди, які будуть отримані від коштів, заощаджених за рахунок зниження виплат у бюджет ЄС і зменшення залежності від європейського регулятора. Навіть у найкращому разі це стане серйозним шоком для економіки", - цитує видання генерального директор CBI Керолін Ферберн.

Публікація результатів дослідження вже викликала невдоволення в лавах прихильників виходу Британії з ЄС, які вважають, що уряд намагається залякати виборців, щоб змусити їх голосувати проти виходу Великобританії з Євросоюзу.

Нагадаємо, референдум щодо майбутнього членства Великої Британії у Євросоюзі відбудеться 23 червня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: