Для біженців до Європи створили спеціальний сайт

Вівторок, 22 березня 2016, 09:22

Міжнародна неурядова організація Internews створила спеціальний сайт для біженців, які намагаються потрапити до Європи так званим балканським маршрутом.

Як повідомляє Reuters, головною місією нового ресурсу має стати поширення правдивої інформації для мігрантів, які намагаються потрапити до Європи.

Сайт http://newsthatmoves.org розроблений, зокрема, для того, щоб розвінчувати міфи та дезінформацію, яку поширюють серед мігрантів контрабандисти, які налагодили канали масштабної нелегальної  міграції з країни Близького Сходу та Африки.

Сторінка працює англійською, арабською, перською і грецькою мовами, інформація з неї розповсюджується також у таборах для біженців.

"Біженці часто чують відверту брехню від контрабандистів, наприклад таке: "Я тебе закину в Афіни, а потім ти вже зможеш подорожувати по Європі безкоштовно, гроші не потрібні", - розповіла Reuters Елісон Кемпбелл, прес-секретар Internews .

"Люди не знають, кому вірити", - додала вона.

Як відомо, Internews – це міжнародна некомерційна організація, чия місія полягає в розширенні можливостей місцевих засобів масової інформації по всьому світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: