Поліція Німеччини не знайшла зв'язку двох затриманих з атаками в Брюсселі

Неділя, 27 березня 2016, 10:28

Німецькій поліції не вдалося встановити зв'язок двох заарештованих осіб із причетними до терактів у аеропорту та метро Брюсселя.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на речницю федеральної прокуратури Німеччини.

Очікувалося, що у мобільному телефоні затриманого у середу у Ґіссені 28-річного марокканця знайдеться ім'я Халіда аль-Бакрауї. Останнього правоохоронці Бельгії вважають смертником, який підірвав себе на станції метро "Мальбек" у Брюсселі.

Виявилося, що затриманий насправді переписувався з кимось, чиє ім'я пишеться майже так само, як і Бакрауї. Прокуратура залишила його під вартою через інші порушення закону, проте не пов'язані із Брюсселем.

Заарештованого у четвер у Дюссельдорфі послідовника ультраконсервативної салафістської течії ісламу підозрювали у зв'язках з одним із братів Бакрауї.

Після обшуку його будинку, робочого місця та перевірки мобільного не знайшлося доказів його зв'язку із нападами у Бельгії. Чоловік залишається під вартою до подальшого з'ясування обставин.

Як повідомлялося, в німецькому Дюссельдорфі у п'ятницю поліція затримала двох осіб, які можуть бути причетними до терактів в Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.