Парламент Іспанії не підтримав кандидатуру соціалістів на посаду прем'єра

Четвер, 3 березня 2016, 08:12

Депутати парламенту Іспанії від консервативної Народної партії та ліворадикальної партії "Подемос" не підтримали кандидатуру лідера соціалістичної робітничої партії Педро Санчеса на посаду глави уряду.

Про це повідомляє ВВС.

Для формування уряду Санчесу необхідно було отримати абсолютну більшість під час голосування за вотум довіри, але його підтримали тільки 130 депутатів, тоді як 219 із 350 депутатів були проти.

Лідер консервативної Народної партії Маріано Рахой, який раніше також не зміг сформувати уряд, назвав Санчеса "фіктивним, нереальним кандидатом".

Повторне голосування відбудеться в п'ятницю. Якщо воно теж буде невдалим, парламент ще матиме два місяці, щоб вибрати уряд. Якщо цього не вдасться зробити, 26 червня відбудуться нові парламентські вибори.

Нагадаємо, після того, як консервативна Народна партія на чолі з Маріано Рахоєм не змогла створити коаліцію та сформувати новий уряд, свій шанс отримали соціалісти. 2 лютого Король Іспанії Феліпе VI доручив формувати новий уряд Педро Санчесу.

Як повідомлялося, більшість громадян Іспанії вважають, що повторні парламентські вибори є неминучими, оскільки партії досі не змогли сформувати уряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.