Асад згоден на дострокові вибори президента, якщо захоче народ Сирії

Четвер, 31 березня 2016, 14:07

Сирійський лідер Башар Асад заявив, що готовий провести дострокові президентські вибори, якщо цього захоче народ.

Про це він заявив в інтерв'ю РИА Новости.

"Це залежить від позиції народу Сирії, є народна воля до проведення дострокових президентських виборів. Якщо така воля є, то для мене це не проблема. Цілком природно відгукуватися на волю народу, а не деяких опозиційних сил. Це питання стосується кожного її громадянина, тому що кожен громадянин голосує за цього президента", - сказав він.

"Принципово у мене немає ніяких проблем з цим, тому що президент не може працювати без народної підтримки. А якщо у президента є народна підтримка, то він завжди повинен бути готовий до такого кроку. Я можу сказати, що принципово для нас це не проблема. Але щоб піти на такий крок, нам потрібно громадську думку в Сирії, а не думку уряду або президента", - зазначив Асад.

У той же час він зазначив, що вимога дострокових президентських виборів "не висувалася як частина нинішнього політичного процесу".

"Пропонується після прийняття конституції провести парламентські вибори. Ці вибори покажуть співвідношення сил на політичній арені. Потім буде сформовано новий уряд відповідно з представництвом політичних сил у новому парламенті... Що стосується президентських виборів, то це зовсім інша тема", — сказав Асад.

Президент Сирії Башар Асад 22 лютого видав указ про проведення парламентських виборів у країні 13 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: