У Молдови і України поки немає шансів на членство в ЄС – екс-президент Румунії

Середа, 9 березня 2016, 16:29

У Молдови найближчі 30 років немає шансів стати членом ЄС, такі ж самі перспективи в України і Білорусі, якщо в неї виникне бажання євроінтегруватися.

Про це заявив екс-президент Румунії Траян Бесеску в інтерв’ю виданню Timpul, повідомляє видання Newsmaker.

За словами екс-президента, до такого висновку його підштовхує усвідомлення нинішніх пріоритетів ЄС, який поки націлений на інтеграцію Балкан.

"Мені прикро це говорити, до того ж уніоністська пропаганда стверджує, що приведе Республіку Молдова в ЄС через Румунію. Але пріоритети ЄС полягають в інтеграції Балкан. І в наступні тридцять років ніхто не поміняє інтереси Євросоюзу", — упевнений Бесеску.

На його думку, становище України і Білорусі, якщо Мінськ коли-небудь захоче приєднатися до ЄС, буде аналогічним.

Разом з тим, екс-президент упевнений, що зараз — найкращий час для серйозного обговорення питання об'єднання Молдови і Румунії. На його думку, на початку 1990-х ця можливість була упущена. Бесеску вважає, що два десятки років тому об'єднання можна було провести без проблем. Він упевнений, що нині політичні еліти не готові обговорювати "питання возз'єднання двох румунських держав" через боягузтво.

Раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Україна не стане членом Європейського Союзу в найближчі 20-25 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.