Голова Мінфіну Німеччини запропонував план боротьби з офшорами

Понеділок, 11 квітня 2016, 07:40

Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле пропонує план з десяти пунктів для нової міжнародної кампанії по боротьбі з офшорами.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Так, Шойбле вимагає від Панами вступити в міжнародний податковий інфообмін, щоб оперативно ідентифікувати власників фіктивних фірм. Панама повинна уніфікувати міжнародні "чорні списки" податкових оаз, а їх контроль доручити одній організації, наприклад, Організації економічного співробітництва і розвитку (OECD).

Крім того, з 2017 року всі країни світу повинні встановити єдиний стандарт автоматичного обміну інформацією (на даний момент цю ініціативу підтримує 100 держав). Автоматичний інфообмін необхідно забезпечити наглядовою механізмом і штрафними санкціями для тих, хто відмовляється співпрацювати.

Також Шойбле виступає за створення реєстру власників-вигодоотримувачів для підвищення прозорості бізнес-структур (у ЄС ввести такий реєстр планується в 2017 році). "Реєстри прозорості" на національних рівнях слід зв'язати в світову мережу, щоб до них мали доступ не тільки податкові відомства, а також НУО та журналісти.

Крім того, ті, хто пропонує бізнес-моделі за скорочення податків, будуть зобов'язані повідомляти про них в податкові відомства. Також слід ввести більш жорсткі санкції проти компаній-порушників. Термін давності у справах про ухилення від податків слід обмежити.

Безпосередньо у ФРН Шойбле пропонує посилити боротьбу з відмиванням грошей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.