В Литві почалися навчання із затримання нелегальних мігрантів

Вівторок, 12 квітня 2016, 10:22

У вівторок в Литві в районі Швенченської застави біля кордону з Білоруссю прикордонники Служби охорони державного кордону країни організовують тактичні навчання із затримання нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Delfi.lt.

Під час навчань прикордонники в реальних умовах будуть імітувати затримання великої групи порушників біля самого кордону.

Згідно з легендою, після закриття так званого "Балканського коридору" нелегальні мігранти почали шукати альтернативні шляхи, і все частіше будуть обирати маршрут через Туреччину в Україну, звідти – в Білорусь, а потім – через Литву в Західну Європу і Скандинавію.

Згідно з легендою, найбільше порушень державного кордону відзначається на ділянці кордону з Білоруссю, що охороняється Ігналінським загоном.

За даними кримінальної розвідки, відзначається зростаюча зацікавленість злочинних угруповань в перевезенні нелегальних мігрантів, а серед працівників СОДК бувають випадки корупції.

Активна фаза навчань – операція із затримання мігрантів – пройде у вівторок, 12 квітня біля села Чепукенай Швенченського району, поруч з якою обладнана одна з спостережних вишок литовських прикордонників.

Під час навчань також буде перевірено ефективність взаємодії СОДК з іншими відповідальними установами поліцією, Службою громадської безпеки, представниками самоврядування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.