Європарламент підтримав централізовану систему надання притулку в ЄС

Вівторок, 12 квітня 2016, 18:06

Депутати Європарламенту висловилися за створення централізованої системи надання притулку для більш ефективного перерозподілу потоку мігрантів.

Про це йдеться у рекомендаційній резолюції, яку депутати ухвалили під час засідання 12 квітня, повідомляється на сайті Європарламенту.

По суті депутати Європарламенту визнати провал нинішньої системи надання притулку в ЄС і закликають до радикальної перебудови так званого Дублінського регламенту.

"Європарламент пропонує створити централізовану систему збору і розподілу клопотань про надання притулку. Схема, яка може включати в себе квоти для кожної держави-члена ЄС, буде працювати на основі "гарячих точок", з яких будуть розподілятися біженці", – йдеться у повідомленні.

За резолюцію, яку підготували Метсола Роберта і Кашету Кіенге проголосували 459 євродепутатів, 206 висловилися протии, ще 52 утрималися.

У тексті резолюції євродепутати закликають держави-члени ЄС виконати свої зобов'язання щодо розселення 106 тис. мігрантів, які наразі очікують переселення з Італії і Греції.

Євродепутати вимагають нових і єдиних для всього союзу угод про реадмісію з третіми країнами.

Такі угоди повинні мати пріоритет над угодами, укладеними країнами ЄС у двосторонньому порядку.

Також європарламентарі наполягають на тому, що мігрантів можна повертати в країну, звідки вони прибули, тільки якщо в тій країні їм не загрожує небезпека.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.