Новий уряд повинен бути реформаторським - Томбінський

Середа, 13 квітня 2016, 12:29

Новий Кабінет міністрів України має бути підзвітним українському народові і йти шляхом реформ.

Про це сказав глава Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський на конференції "Реформи у сфері обліку та аудиту в Україні - європейське майбутнє", передає УНІАН.

"Я розраховую на те, що найближчим часом парламент обере новий уряд, який буде підзвітний українському народові і дасть відповідь на питання про реформи та необхідність йти шляхом модернізації України", - сказав Томбінський.

Глава Представництва ЄС також зазначив, що формування уряду має бути більш прозорим. Він нагадав, що після виборів 2014 року відбувалося публічне обговорення кандидатур на посади міністрів і програм їх реформ.

"Це був хороший приклад, що можна прозоро формувати уряд", - наголосив Томбінський.

Також він наголосив на необхідності залучення до уряду професіоналів.

"Зараз нам потрібно зрозуміти, хто на яку посаду йде і з якою програмою, і яка професійна підготовка у тих людей, яким буде поставлено завдання проводити реформи", - сказав дипломат.

Він згадав, що два місяці, протягом яких ведеться дискусія навколо відставки Кабміну і формування нового уряду, загальмували процес отримання Україною фінансової допомоги від міжнародних кредиторів.

Зокрема, Томбінський зазначив, що МВФ так і не відновив програму фінансової допомоги Україні, від якої залежать програми інших міжнародних кредиторів нашої країни, зокрема ЄС.

"Час - це великий фактор у політиці, і потрібно використати цей час, який дано Україні, щоб не зупиняти реформи, оскільки це відповідь українським громадянам. Європейський Союз може почекати, але питання - скільки терпіння в українських громадян", - наголосив дипломат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЄС очікують на швидке формування нового уряду України і продовження реформ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.