46 євродепутатів написали Путіну через Савченко, попереджають про наслідки

Четвер, 14 квітня 2016, 11:53

Депутати Європарламенту звернулися до президента РФ Володимира Путіна у справі Надії Савченко, в якому попереджають про наслідки можливого трагічного результату.

Текст листа Путіну, підписаного 46 депутатами Європарламенту, опубліковано на "Європейській правді".

Зокрема, вони покладають на російського президента особисту відповідальність за життя української льотчиці.

"Пане президенте, хочемо зазначити, що ви безпосередньо нестимете особисту відповідальність за те, що не запобігли трагічному результату до того, як стало надто пізно" - йдеться у листі.

"Ми закликаємо вас проявити належну повагу до власних зобов’язань і негайно та беззастережно звільнити Надію Савченко, а також Олега Сенцова, Олександра Кольченка, та інших громадян України, незаконно ув’язнених у Росії" - наголосили європарламентарі.

Вони нагадали, що, згідно з Мінськими домовленостями, РФ погодилася на обмін заручниками та незаконно утримуваними особами за принципом "всіх на всіх" і закликали до виконання цієї умови.

При цьому вони підкреслили, що звільнення незаконно ув’язнених українських громадян є необхідною умовою можливої нормалізації у відносинах між ЄС та РФ.

Раніше міністр Британії у справах Європи Девід Лідінгтон закликав Росію негайно звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Як відомо, 6 квітня Савченко поновила сухе голодування, бо набув чинності вирок, винесений їй російським судом.

22 березня Донецький міськсуд Ростовської області РФ засудив Савченко до 22 років колонії за звинуваченням в "убивстві" російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, які потрапили під обстріл, перебуваючи в зоні бойових дій на сході України. Також суд призначив Савченко штраф за "незаконний перетин кордону" РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: