Посол України при ЄС вручив вірчі грамоти президенту Європейської Ради

Фото
П'ятниця, 15 квітня 2016, 17:58

Представник України при ЄС Микола Точицький вручив вірчі грамоти президенту Європейської Ради Дональду Туску.

Про це повідомляє Представництво України при ЄС на своєму сайті.

"На зустрічі, яка відбулася після офіційної церемонії, сторони обговорили широке коло питань порядку денного Україна – ЄС, передусім імплементацію Угоди про асоціацію, виконання Мінських домовленостей та ситуацію в окупованому Криму", - йдеться у повідомленні.

 

Представник України при ЄС наголосив, що Україна розраховує на підтримку ЄС для повноцінного вступу в силу Угоди про асоціацію, незважаючи на результати нещодавнього референдуму у Нідерландах.

"Президент Європейської Ради привітав український народ із обранням нового Уряду. Сторона ЄС підтвердила готовність і надалі активно сприяти відновленню миру і територіальної цілісності України", - відзначається у повідомленні.

Окрема увага була приділена питанню лібералізації візового режиму. Точицький відзначив, що до кінця квітня Україна очікує на відповідну законодавчу ініціативу Єврокомісії. 

Нагадаємо, що 4 лютого президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення Миколи Точицького представником України при Євросоюзі та послом у Бельгії.

До весни 2015 року представником України при ЄС був Костянтин Єлісєєв, після чого посада лишалася вакантною.

Раніше повідомлялося, що Точицький офіційно приступив до виконання обов'язків на посаді посла України в Бельгії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: