Папа Римський прибув на Лесбос

Фото
Субота, 16 квітня 2016, 11:28

Папа Римський Франциск та Вселенський патріарх Варфоломій прибули на грецький острів Лесбос, де відвідають центр утримання мігрантів.

Про це повідомляє AP.

Як відзначає агентство, літак Alitalia з понтифіком на борту приземлився в аеропорту Мітіліні близько 10 ранку. Його зустрів прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас.

 

"Я пишаюся цим, особливо зараз, коли деякі наші партнери — навіть в ім'я християнської Європи — зводили стіни і паркани, щоб завадити беззахисним людям у пошуках кращого життя. Саме тому я вважаю, що ваш візит є історичним і важливим", - заявив глава уряду Греції.

Очікується, що Папа Римський Франциск та Вселенський патріарх Варфоломій проведуть годину у центрі утримання, де зустрінуться з 250 біженцями, а також пообідають з 8 з них та почують їхні розповіді про порятунок  від війни, бідності і конфліктів, і їхні надії на краще життя в Європі.

Після цього Папа Франциск та духовний глава православних віруючих з усього світу помоляться разом та кинуть вінок з квітів в море в пам'ять про тих, хто не вижив.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: