Сесія ПАРЄ 18 квітня обговорить "справу Савченко"

Понеділок, 18 квітня 2016, 08:54

Термінове обговоренням долі української льотчиці та члена Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко сьогодні має бути першим пунктим порядку денного роботи весняної сесії асамблеї у Страсбурзі.

Про це повідомляє Укрінформ.

Питання Савченко включене до порядку денного сьогоднішнього дня асамблеї як перший пункт.

Дебати по "справі Савченко" відбудуться відразу після традиційного звернення президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта до депутатів.

"Лише після обговорення цього важливого питання, планується слухання доповіді про хід роботи Бюро та щорічна доповідь про діяльність у 2015 році уповноваженого з прав людини Ради Європи Нілса Муйжнієкса", – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, під час весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи серед багатьох питань весняної сесії також і термінові дебати по "справі Савченко".

Додамо, основним питанням, які будуть обговорюватися під час сесії є міграційна криза у Європі та шляхи виходу з неї з урахуванням необхідності дотримання прав людини.

Інші пункти порядку денного включають дебати по оцінці впливу заходів по підвищенню політичної представленості жінок, запобігання радикалізації дітей, умови, в яких перебувають затримані під час війни в Україні особи, ситуація у сфері охорони здоровʼя, а також боротьба з антисемітизмом у Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.