Президент ПАРЄ закликав звільнити Надію Савченко

Понеділок, 18 квітня 2016, 12:54

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликав Росію негайно звільнити члена ПАРЄ Надію Савченко.

Про це йдеться у заяві Аграмунта у справі Савченко, яку він зробив перед відкриттям квітневої сесії ПАРЄ.

"На початку квітневої сесії я повинен ще раз підтвердити свої серйозні побоювання з приводу ситуації з нашим членом, Надією Савченко, яка перебуває в ув'язненні в Російській Федерації. Я шкодую з приводу її утримання під вартою і ще раз закликаю за її звільнення, в тому числі відповідно до положень Генеральної угоди про привілеї та імунітети Ради Європи і зобов'язань Росії за Мінськими угодами" - заявив він.

"Я закликаю російську владу вжити необхідних заходів для того, щоб терміново вирішити це  гуманітарне питання, в тому числі в контексті можливого обміну ув'язненими з українською владою " – заявив президент ПАРЄ.

Раніше повідомлялося, що запит на термінові дебати у справі Надії Савченко зник з перелік питань порядку денного, наданого до затвердження весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Таким чином питання Надії Савченко не буде розглянуте на сесії окремим питанням, попри наполягання української делегації в ПАРЄ та попри те, що раніше РЄ планувала такий розгляд.

Водночас питання незаконного ув’язнення Савченко все ж буде обговорене в четвер серед інших "українських питань", в рамках доповіді "Гуманітарні питання щодо осіб, захоплених під час війни в України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.