Данія виступає за продовження санкцій ЄС проти Росії – прем'єр

Вівторок, 19 квітня 2016, 15:48

Данія буде наполягати на продовженні санкцій Євросоюзу щодо Російської Федерації через загострення ситуації на Донбасі і не змінить свою позицію до повного виконання Мінських угод.

Про це заявив прем'єр-міністр Данії Ларс Расмуссен в Києві на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я хотів би висловити стурбованість тим, що в останні місяці відбувається ескалація насильства на сході України. Сподіваюся, що політичне обговорення в "нормандському форматі" призведе до певного прогресу. Запевняю вас у тому, що Данія буде виступати за те, щоб санкції ЄС проти Росії підтримувалися і тривали, поки не будуть повністю виконані Мінські домовленості", - сказав  Расмуссен.

Прем'єр Данії підтвердив, що його країна підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

"З самого початку конфлікту в Україні Данія підтримує посилення України шляхом залучення фондів НАТО і посилення моніторингової місії ОБСЄ. Я сьогодні також підписав домовленість про те, щоб направити мовних експертів з Данії на схід України для того, щоб вони надавали підтримку місії канадських експертів", - сказав Расмуссен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: