Мешканці ключових європейських країн - проти виходу Британії з ЄС

Середа, 20 квітня 2016, 12:23

Громадяни Іспанії, Франції, Польщі та Німеччини виступають проти виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Про це свідчать оприлюднені в середу, 20 квітня, результати опитування, проведеного на замовлення Deutsche Welle берлінським інститутом дослідження громадської думки infratest dimap та його європейськими партнерськими інститутами.

Найбільша кількість противників Brexit - у Німеччині. 78% опитаних німців хочуть, щоб Велика Британія залишалася членом ЄС. В Іспанії таких - 67% респондентів, у Франції - 59%, а в Польщі - 54%.

Самі ж британці, як засвідчило опитування, також виступають переважно за членство в Євросоюзі, однак відсотковий розрив між прихильниками та противниками ЄС там незначний. 38% британців хочуть і надалі залишатися членами ЄС, водночас 34% виступають за Brexit. При цьому 28% досі не визначилися, як голосуватимуть на референдумі.

 У Франції, разом із великою кількістю прибічників перебування Британії в ЄС, непропорційно висока частка противників цього - 41%. Однак під час опитування в цій країні не було варіанту відповіді "не знаю". Опитування у Польщі позначилося високою часткою тих, хто не визначився з відповіддю - обрав варіант "не знаю" - таких там 39%.

Учасникам опитування також запропонували спрогнозувати, як проголосують британці на референдумі щодо членства в ЄС. Тут в опитаних переважно схожі думки: 48% іспанців, 47% німців, 44% поляків і 40% британців переконані, що Велика Британія і надалі буде членом ЄС.

Водночас 52% французів вважають, що на референдумі в Сполученому Королівстві переможуть противники ЄС, і лише 48%, що в результаті референдуму Brexit не відбудеться.

У репрезентативному опитуванні в кожній з країн взяли участь від 1000 до 1500 громадян відповідних країн віком від 18 років. Референдум щодо подальшого перебування Великобританії в ЄС має відбутися 23 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.