Сейм Латвії прийняв поправки до Кримінального кодексу проти гібридних загроз

Четвер, 21 квітня 2016, 15:28

У четвер Сейм Латвії в остаточному читанні затвердив суперечливі поправки до Кримінального кодексу, спрямовані на запобігання гібридним загрозам.

Про це повідомляє Delfi.lv.

Згідно з поправками, діяльність, спрямована проти незалежності Латвійської держави, суверенітету, територіальної цілісності, державної влади і державного устрою не передбаченим Конституцією способом, може каратися позбавленням волі терміном до 8 років або з наглядом на термін до трьох років.

За ті ж дії, але із застосуванням насильства, або вчинені організованою групою, передбачено тюремне ув'язнення на термін від 5 до 15 років та з наглядом на термін до трьох років.

Поправки передбачають, що за публічний заклик проти державної незалежності Латвії, суверенітету, територіальної цілісності, державної влади та устрою не передбаченим Конституцією способом або за розповсюдження подібних матеріалів винний може бути покараний тюремним ув'язненням на термін до п'яти років, примусовими роботами або штрафом з наглядом до трьох років.

Діяльність, яка спрямована на допомогу іноземній державі проти незалежності Латвії, суверенітету, територіальної цілісності, державної влади та устрою або державної безпеки може бути покарана у вигляді позбавлення волі на термін до п'яти років, примусовими роботами або штрафом з наглядом до трьох років.

Незаконне збирання або передача іноземній державі чи організації інформації, що становить державну таємницю, буде каратися позбавленням волі на термін від трьох до 20 років, з наглядом до трьох років. Збір інформації з метою її передачі іноземній розвідслужбі безпосередньо або при посередництві може каратися позбавленням волі натермін до 10 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чверть латвійців спостерігають ознаки гібридної війни в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.