Офіційно: проросійський націоналіст став лідером президентських виборів в Австрії

Неділя, 24 квітня 2016, 19:46

Підрахунок голосів на  президентських виборах в Австрії показав, що в другий тур виходить націоналіст з "Партії свободи" Норберт Хофер, при чому він має значний відрив від інших кандидатів.

Про це свідчать дані на сайті міністерства внутрішніх справ Австрії.

За підсумками підрахунку майже 100% голосів Хофер лідирує з показником в 36,4%. Очікується, що ці дані зазнають коректив після підрахунку додаткових голосів, що надійшли поштою.

На другому місці – позапартійний Александер Ван дер Беллен, якого підтримує Партія зелених. Його підтримало 20,4% виборців. Саме ця двійка лідерів візьме участь у другому турі виборів президента Австрії, який відбудеться 22 травня.

Як повідомляла "Європейська правда", Хофер належить до партії, яка відома найбільшою симпатією до Росії серед усіх політичних сил Австрії.

Під час кампанії він висловився за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері і за розв'язання українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення".

Деталі читайте в публікації "Австрійські вибори: змагання політиків, попкультури та агентів впливу Росії"

Спостерігачі зазначають, що такий підсумок першого туру став сенсаційним - за всіма опитуваннями лідером був Ван дер Беллен. Зокрема, про це написав посол України в Австрії Олександр Щерба.

Примітно, що жоден з кандидатів правлячої австрійської коаліції не увійшов до числа лідерів перегонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.