Основні кандидати в президенти Австрії за примирення з Росією

Неділя, 24 квітня 2016, 15:00

Основні кандидати в президенти Австрії виступають за налагодження діалогу з РФ і проти санкцій Європи щодо Росії.

Про це у своїй колонці для ЄвроПравди пише представниця української громади у Відні Олександра Саєнко.

Коментуючи перебіг агітаційної кампанії в Австрії, вона відзначає успішну роботу організацій, які можна назвати "агентами впливу Кремя".

Так, одна з подібних організацій, Товариство австрійсько-російської дружби, напередодні виборів зробла зробили опитування серед кандидатів стосовно їхнього бачення майбутніх австрійсько-російських відносин, а потім максимально розповсюдила їх відповіді, тобто "розіслала за своєю базою контактів "до відома", без прямої агітації.

Відповідаючи на питання організації Адреас Коль (представляє правлячу Народну партію), зазначив, що Країни Східної Європи не повинні обирати між впливом ЄС і Росії; важливою є взаємодія ЄС з Росією у подоланні сирійського конфлікту, викликають стурбованість обмеження свободи преси в Росії.

Представник соціал-демократичної партії Рудольф Хунсторфер, натякає на експансію з боку США і пропонує зняти санкції з РФ.

"Свободівець Хофер взагалі проти "холодної війни", яку начебто хтось намагається вести проти РФ, за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері і за розв'язання українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення", – продовжує Саєнко.

Ван дер Беллен (якого підтримують "зелені") наполягає на подоланні розбіжностей, на культурних обмінах, на "вирівнюванні інтересів".

Позапартійна Ірмгард Гріс також виступає за діалог, проте передумовою його вона бачить не зняття санкцій, а розв'язання конфлікту з захопленням Криму.

Нагадаємо, 24 квітня в Австрії відбуваються президентські вибори. Раніше повідомлялося, що цього року президентом Австрії вперше з 1945 року може стати кандидат не від правлячої коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.