У Ємені ліквідовані близько 800 бойовиків "Аль-Каїди"

Понеділок, 25 квітня 2016, 08:04

Єменські війська при підтримці авіаударів арабської коаліції результаті операції на південному сході країни ліквідували понад 800 членів "Аль-Каїди", яка утримувала регіон протягом минулого року.

Про це повідомляє AFP із посиланням на інформацію представників коаліції.

Проурядові сили відбили нафтовий термінал, а також місто Ель-Мукалла, яке вважається оплотом джихадистів.

"В результаті операції... загинули понад 800 членів "Аль-Каїди" і деякі з їхніх лідерів, у той час як деякі інші втекли", - йдеться в заяві коаліції, опублікованій офіційним інформаційним агентством Саудівської Аравії.

Число загиблих поки що не має підтверджень із незалежних джерел, крім того, немає жодних даних про жертви серед мирного населення.

Операція була частиною більш широкого наступу, спрямованого на звільнення частини країни, захопленої джихадистськими бойовиками.

"Ми увійшли в центр міста (Мукалла) і не зустріли жодного опору з боку "Аль-Каїди", які відступили на захід до пустелі в провінції Хадрамаут і Шабва", - сказав один із офіцерів.

Офіцер, який побажав залишитися неназваним, сказав, що мешканці Ель-Мукалла, де, за оцінками, проживають 200 тисяч людей, закликали джихадистів відступити, щоб позбавити місто руйнування від бойових дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.