Норвегія пропонує $3,6 тис. прохачам притулку за повернення додому

Понеділок, 25 квітня 2016, 13:17

Починаючи з 25 квітня і протягом наступних 6 тижнів Норвегія заплатить 30 тис. норвезьких крон (більше  $3,6 тис.) першим 500 прохачам притулку, які добровільно повернуться на батьківщину.

Про це заявила міністр імміграції та інтеграції Сильві Лістауг, повідомляє норвезький мовник NRK.

"Ми заохочуватимемо більшу кількість людей повертатися додому добровільно, доплачуючи їм більше ніж якби вони лишалися тут. Це зекономить нам значну кількість коштів, оскільки утримувати людей у центрах прийому надто дорого", - сказала міністр.

За її словами, Директорат з імміграції Норвегії пішов на такий крок, оскільки серед тих, хто просить про притулок у Норвегії набагато менше тих, хто має на нього право, а тимчасово утримувати доводиться всіх.

Для того, щоб отримати додаткові кошти за повернення додому, Норвегія має бути для прохача першою країною, до якої він прибув.

За добровільне повернення додому прохачам притулку пропонується 20 тисяч норвезьких крон. Першим же 500 особам, які виявлять таке бажання, додатково заплатять ще 10 тисяч.

У норвезькому уряді стверджують, що така програма допоможе тим, чиї очікування про Норвегію не справдилися, швидше повернутися до себе додому і там почати нове життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.