Франція збудує для Австралії флот підводних човнів за $39 млрд

Вівторок, 26 квітня 2016, 08:19

Французький військово-морський підрядника DCNS виграв контракт на проектування і будівництво нового покоління підводних човнів для флоту Австралії вартістю $39 млрд.

Про це повідомляє AFP.

Офіційно про результати тендеру оголосив австралійський прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл. Австралія вже кілька років планує заміну застарілих дизельних і електричних підводних човнів класу "Коллінз", які мають завершити службу до 2026 року.

Тернбулл заявив, що 12 нових підводних човнів "будуть найскладнішими морськими суднами, які будуються в світі".

"Французи пропонують рішення, здатні найкращим чином задовольнити унікальні потреби Австралії. Вони забезпечать високі стандарти до конструкції суден, це забезпечення майбутнього ВМС Австралії на десятиліття вперед ", - додав він.

Президент Франції Франсуа Олланд вітав рішення історичним. "Це знаменує собою рішучий крок вперед в рамках стратегічного партнерства між двома країнами, які будуть співпрацювати понад 50 років", - йдеться у його заяві.

Компанія DCNS заявила, що планується побудувати більш потужну версію субмарини Barracuda, яка буде називатися Shortfin Barracuda, яка буде "найбільш технічно складним кораблем в Австралії".

Передбачається, що нові субмарини "одержать найбільш чутливу і захищену технологію підводних човнів і будуть найбільш смертоносними звичайними підводними човнами із усіх існуючих".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.