Експортне агентство може запрацювати з наступного року - Микольська

Вівторок, 26 квітня 2016, 17:24

В уряді сподіваються, що експортно-страхове агентство може запрацювати лише в другій половині наступного року.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявила торговельний представник України Наталія Микольська.

"Ви знаєте про нинішню бюджетну ситуацію, а також про вимоги МВФ щодо контролю над видатками. В такій ситуації говорити про експортно-кредитне агентство поки не доводиться. Наразі ми розробляємо стратегію експортно-страхового агентства і сподіваємося, що якщо в бюджеті будуть закладені гроші, то воно зможе запрацювати у 2017 році", - відзначила вона.

За словами Микольської, експортно-страхове агентство буде займатися страхування та перестрахування ризиків українських експортерів.

"Раніше ми розраховували, що таке агентство потребує біля 200 млн грн, але за нинішнім курсом скоріше за все воно потребуватиме 250-300 млн грн. Ці гроші мають бути надані протягом 2 років двома траншами", - зауважила вона.

"За умови, якщо в бюджеті 2017 року буде закладена половина суми, агентство може запрацювати у другій половині 2017 року", - наголосила Микольська.

"Ми розглядаємо можливість перетворення поступового цього агентства в експортно-кредитне - таке, яке буде займатися і кредитною підтримкою експортерів. Але таке перетворення, ймовірно, можливе лише після закінчення нашої програми з МВФ", - підкреслила Микольська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.