Поліція Бельгії відмовилася стежити за братами Абдесламами до нападів у Парижі

Середа, 27 квітня 2016, 09:04

Бельгійська поліція припинила розслідування проти учасників терактів у Парижі напередодні нападів через брак коштів, незважаючи на те, що ці особи були визначені як пріоритетні підозрювані у тероризмі.

Про це повідомляє AFP.

Відповідна інформація міститься в офіційній доповіді, представленій комітетом бельгійського парламенту, якому доручено розслідування недоліків роботи бельгійської влади напередодні нападів в Парижі, в результаті яких загинуло 130 осіб.

За даними звіту, бельгійська поліція відмовилися від відстеження за братами Салахом і Брахімом Абдесламами за дев'ять місяців до терактів через брак фінансування.

Салах Абдеслам, єдиний залишився в живих підозрюваний у терактах 13 листопада, був заарештований в Брюсселі 18 березня після чотирьох місяців, проведених в бігах.

Його брат Брахім підірвав себе біля входу в бар під час атаки, поранивши одну людину.

Інформацію про обох братів булла передана федеральній владі в січні 2015 року поліцією брюссельського району Моленбек, де жили підозрювані.

Прокурор попросив федеральну поліцію розпочати стеження за братами, у тому числі відстежуючи їх телефонні дзвінки та електронні листи.

Але поліцейський підрозділ ніколи не стежив за підозрюваними, розповівши авторам доповіді про те, що їм не вистачало песоналу і засобів для стеження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.