В Іспанії затримали француза за підозрою в причетності до терактів у Парижі

Середа, 13 квітня 2016, 17:47

Новий підозрюваний в організації паризьких терактів в січні 2015 року був заарештований у вівторок в Іспанії.

Про це повідомляє Le Figaro.

Затриманий є громадянином Франції,  якого підозрюють в постачаннях зброї терористу Амеді Кулібалі, який скоїв напад на кошерний супермаркет у Парижі, в результаті якого загинули чотири людини.

Підозрюваний був затриманий в місті Малага під час спільної операції іспанців з французькою поліцією. Він був звинувачений в незаконному обороті зброї, і суд прийняв рішення про утримання затриманого під вартою.

Наразі відомо, що підозрюваний, Антуан Д., 27-річний уродженець Сент-Катрін, в Па-де-Кале. Він перебував у розшуку у Франції, яка видала міжнародний ордер на його арешт після нападів в Парижі.

Він виїхав до Іспанії через кілька тижнів після терактів у Парижі. Під час обшуку в його помешканні знайшли багато фальшивих документів, в тому числі підроблені паспорти, і вилучили комп’ютер.

Разом із ним затримали ще двох чоловіків, громадян Сербії та Чорногорії. Не виключено, що вони були посередниками і допомагали Антуану Д. купляти зброю у країнах колишньої Югославії.

Під час судового засідання у середу затриманий заперечував, що продав зброю Амеді Кулібалі. Скоріше за все, затриманого екстрадують до Франції, якщо тільки не виявиться, що він може бути причетний до якихось кримінальних справ в Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.