КНДР провела черговий невдалий запуск балістичної ракети

Четвер, 28 квітня 2016, 12:59

Черговий невдалий пробний запуск балістичної ракети середнього радіусу дії провели військові Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформацію міністерства оборони Південної Кореї.

За інформацією південнокорейської розвідки, ракета розбилася майже відразу після запуску.

Південнокорейський чиновник Міністерства оборони повідомив агентству, що запуск був здійснений о 6:40 ранку за місцевим часом на східному узбережжі біля міста Вонсан. Відомо, що військові здійснили пробний запуск ракети Musudan, дальність польоту якої становить понад 3000 км.

"Вона розбилася за лічені секунди", - сказав чиновник.

Представник південнокорейського Міноборони наголосив на тому, що запуск ракети проводився поспіхом, адже вдалий запуск мав бути здійснений до початку чергового зʼїзду компартії КНДР.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея провела запуск балістичної ракети з підводного човна на схід від свого узбережжя.

Як повідомлялося, 2 березня Рада безпеки ООН одноголосно схвалила більш жорсткі санкції щодо Північної Кореї.

Санкції були введені у відповідь на випробування і запуск Північною Кореєю ядерної ракети 6 січня 2016 року та 7 лютого 2016 року відповідно.

Санкції включають в себе обов'язковий огляд вантажів, які виїжджають та в'їжджають до Північної Кореї по суші, морю чи повітрю.

Також нові санкції включають заборону на продаж або поставки стрілецької зброї та легких озброєнь Пхеньяну; і висилку корейських дипломатів , що займаються незаконною діяльністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.