Колишній охоронець Освенцима в суді вибачився за свої злочини

П'ятниця, 29 квітня 2016, 15:53

Райнгольд Хеннінг, 94-річний колишній охоронець концтабору "Освенцим"  під час судового засідання вибачився перед потерпілими.

Про це повідомляє Reuters.

Він заявив, що шкодує про те, що "був частиною "злочинної організації, що вбила так багато людей і це призвело до таких страждань".

У своїй промові, записаній на 22-х сторінках, Хеннінг зізнався, що знав про масове вбивство в таборі смерті на території окупованої нацистами Польщі.

"Мені соромно, що я, знаючи про те зло, яке твориться, не зробив нічого, щоб протистояти йому", - сказав колишній есесівець.

"Я мовчав довго, я мовчав все своє життя", - додав він.

"Я намагався забути про цей період все своє життя. Освенцим був кошмаром, краще б я ніколи не був там", – сказав Хеннінг.

Нагадаємо, 11 лютого у земельному суді Детмольда в Німеччині розпочався процес над колишнім есесівцем Райнгольдом Хеннінгом.

Його звинуватили в причетності до вбивства щонайменше 170 тисяч людей у концтаборі "Аушвіц-Біркенау" у роки Другої світової війни.

Як відомо, у липні минулого року суд в Німеччині засудив колишнього есесівця Оскара Ґренінґа, відомого як "бухгалтер Освенціма", до чотирьох років позбавлення волі.

94-річного чоловіка визнали винним у причетності до знищення близько 300 тисяч людей у концтаборі "Аушвіц-Біркенау".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: