В Німеччині судитимуть 95-річного санітара Освенцима

Середа, 2 грудня 2015, 10:49

95-річний житель федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія, що працював у 1944 році санітаром у концтаборі Освенцім, постане перед судом.

Про це, як повідомляє Німецька хвиля з посиланням на агентство epd, повідомили у вівторок, 1 грудня, в земельному суді Нойебранденбурга.

Його звинувачують у пособництві вбивству понад 3600 в'язнів Освенціма.

У червні 2015 року окружний суд Нойебранденбурга оголосив про відмову від проведення судового процесу щодо обвинуваченого. За даними суду, підсудний, якому на той момент було 94 роки страждав старечою деменцією, яка призвела до різних когнітивних порушень.

Експерти визнали, що, в силу постійно погіршення стану здоров'я, підсудний не може брати участь у процесі.

Це рішення було опротестовано прокуратурою Шверін. Як оголосив Вищий земельний суд Ростока, згідно з результатами нового огляду, обвинуваченого слід визнати обмежено придатним до участі в процесі.

У разі визнання провини нацистському злочинцю загрожує від трьох до 15 років позбавлення волі. Після закінчення Другої світової війни чоловік був заарештований і виданий Польщі. Суд у Кракові в 1948 році визнав його винним у членстві в СС. Після трьох з половиною років ув'язнення колишній санітар Освенціма повернувся в Німеччину. Він жив на території НДР і працював у сільському господарстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: