Франція проводить антитерористичні навчання напередодні Євро-2016

Фото
Вівторок, 5 квітня 2016, 09:28

Французькі аварійні служби провели навчання із реагування на терористичні атаки у кількох містах, де влітку проходитимуть матчі Чемпіоната Європи з футболу.

Про це повідомляє AFP.

Міністр внутрішніх справ Бернар Казнєв та міністр охорони здоров'я Марісоль Турен були присутні на навчаннях у фан-зоні в західній частині міста Бордо, де були мобілізовані 600 співробітників пожежної служби, поліції, армії та екстрених служб.

Сценарій обраний в Бордо передбачав, що троє озброєних терористів стріляли в натовп, який очікував на вході в фан-зону.

Після цього, один із "терористів" здійснив у вибух у центрі натовпу, а інший захопив заручників у будівлі, для звільнення яких використали спецпідрозділ поліції.

"Ці навчання повторюють події  13 листопада у Парижі. Завдання полягає в тому, щоб знати, як ми можемо допомогти великій кількості постраждалих в регіоні, де немає такої кількості лікарень, як у Парижі, де знаходиться найбільший госпіталь в Європі", - пояснила Турен

Кількома днями раніше пройшли навчання, під час яких імітувалася хімічна атака на" Стад Жоффруа-Гішар" в Сент-Етьєні, до пройдуть чотири матчі Євро-2016.

Як повідомлялося, кряд Франції може розглянути можливість продовження надзвичайного стану і на час футбольного чемпіонату Євро-2016.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.