Кемерон: голландський референдум не вплине на голосування щодо Brexit

Четвер, 7 квітня 2016, 15:25

Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон відкинув думку про те, що результати референдуму в Нідерландах щодо асоціації з Україною стимулюють кампанію за вихід Британії з ЄС.

Про це повідомляє Agence France Press.

"Я сподіваюся, що це не вплине на результати нашого референдуму, тому що це зовсім інше питання", - сказав Кемерон.

"Дуже важливо, щоб європейські інститути і голландський уряд уважно прислухалися до того, що говорять  люди, спробували зрозуміти і працювати з цим," – зазначив він.

Однак, на його думку, результати голландського референдуму не матимуть впливу на Британію, "бо наше питання значніше".

В той же час лідер британських євро скептиків Найджел Фередж привітав результати голландського референдуму, назвавши їх "величезною перемогою демократії". За його словами, організатори референдуму в Нідерландах можуть допомогти під час кампанії за вихід Британії з ЄС і він "з нетерпінням чекатиме роботи з ними".

Як повідомлялося, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.