Уряд Нідерландів обговорить результати референдуму, готують переговори з парламентом

Четвер, 7 квітня 2016, 14:01

Уряд Нідерландів проведе консультації з парламентом з приводу результатів референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це йдеться у заяві на сайті уряду.

"6 квітня 2016 року у Нідерландах був проведений консультативний референдум щодо угоди про асоціацію ЄС з Україною. Попередній результат показує, що поріг явки у 30%, необхідний для дійсного результату, було досягнуто, з чистою перемогою людей, які проголосували проти", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що у вівторок, 12 квітня, будуть оголошені остаточні результати референдуму, "але зрозуміло, що ратифікація не може просто діяти так, ніби нічого не сталося".

"Уряд тепер обговорить підсумки і проконсультується з голландським парламентом. Згодом, уряд Нідерландів також буде проводити переговори з партнерами з ЄС та урядом України. Цей процес займе певний час, необхідний для досягнення рішення, прийнятного для всіх сторін", - відзначається у заяві.

Як повідомлялося, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.