Прокуратура оголосила в розшук "чоловіка в капелюсі" з аеропорту Брюсселя

Фото
Четвер, 7 квітня 2016, 16:57

Бельгійська прокуратура звернулася за допомогою в пошуку чоловіка, підозрюваного в участі у теракті в аеропорту Брюсселя 22 березня, відомого як "чоловік у капелюсі".

Про це з посиланням на інформацію відомства повідомляє Reuters.

Прокуратура наголосила на тому, що намагається знайти людей, що могли говорити з так званим чоловіком у капелюсі, який був третім террористом в аеропорту "Завентем" і залишив бомбу, яка не вибухнула, а потім повернувся до Брюсселя після перших двох вибухів.

Федеральна прокуратура оприлюднила нові знімки підозрюваного, якого прозвали "чоловік в капелюсі".

 

На відео, поширеному цього разу, вказується, що чоловік дістався Брюсселя через сусіднє місто Завентем. Востаннє його бачили на відео з камер безпеки в районі Схарбек майже за годину після вибуху.

По дорозі він зняв пальто світлого кольору і пізніше був помічений у світло-блакитній сорочці з темними плямами. Весь цей час він був у темному капелюсі.

 

"Це особлива вовна (з якої виготовлений капелюх), яка нас цікавить", – зазначив прокурор Ерік ван дер Сіпт.

Прокурори також хочуть, щоб відгукнулися ті, хто міг знімати або фотографувати його, чи можуть розказати про те, куди "чоловік у капелюсі" пішов після вибухів у "Завентемі".

Нагадаємо, 22 березня близько 8 ранку в аеропорту Брюсселя пролунало два потужних вибухи.

Пізніше в Брюсселі пролунав вибух біля станції метро Мальбек, поблизу кварталу з установами ЄС.

В результаті терактів загинули 32 особи. Раніше повідомлялося, що головними підозрюваними у вибухах є брати Ель-Бакрауї та їхній спільник Наджим Лаашрауї.

Халід Ель-Бакрауї був одним з двох терористів-смертників, які підірвали себе в аеропорту "Завентем".

Проте поруч з двома смертниками, як свідчать записи камер спостереження, був невідомий "чоловік у капелюсі", який залишив бомбу, що не вибухнула, і поїхав з аеропорту відразу після вибухів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.