Естонія не підтримує план Єврокомісії щодо змін системи надання притулку

Четвер, 7 квітня 2016, 20:49

Пропозиції Європейської комісії щодо реформування єдиної системи ЄС щодо надання притулку суперечать нинішнім позиціям Естонії.

Про це заявив віце-канцлер МВС Естонії з питань політики охорони правопорядку та політики у сфері міграції Райво Кюйт, повідомляє видання Postimees.

"Ми не підтримуємо принципові зміни дублінської системи", - сказав він.

"Ми не підтримуємо автоматичне застосування схеми переміщення. Питання про переміщення біженців слід щоразу вирішувати заново і окремо у зв'язку з конкретною кризовою ситуацією", - підкреслив Кюйт.

Він додав, що слід відрізняти звичайну ситуацію від кризової. "У разі кризової ситуації надзвичайні рішення обґрунтовані і необхідні", - додав віце-канцлер МВС.

"У вирішенні питань управління міграційними потоками в цілому ми повинні дотримуватися нинішньої системи дублінських угод", - зазначив він.

"Торкаючись як нинішньої, так і створюваної системи, хочу підкреслити, що вважаю важливим коректне дотримання країнами-членами своїх обов'язків. Для того, щоб функціонували Дублінські угоди і вся система ЄС з надання притулку, необхідно, щоб всі країни ЄС в терміновому порядку опізнавали людей, що прибувають через зовнішній кордон ЄС на територію Шенгену, а також виявляли б необхідність отримання ними захисту в разі, якщо відповідне прохання про це представляється. Крім того, слід відсилати тих, хто захисту не потребує або не пред'являє відповідного клопотання", - зазначив Кюйт.

Раніше президент Литви Даля Грибаускайте розкритикувала окремі положення плану Єврокомісії щодо нової системи розподілу біженців і надання притулку всередині ЄС.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія у середу, 6 квітня, представила план реформування європейської політики з надання притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.