Провести вибори на Донбасі поки неможливо - доповідачі ПАРЄ

П'ятниця, 8 квітня 2016, 14:54

У Парламентській асамблеї Ради Європи заявляють про погіршення ситуації з безпекою на Донбасі та неможливість проведення там виборів.

Про це йдеться у заяві доповідачів ПАРЄ Марілуїзи Бек і Христини Зеленкової після їх 4-денногго візиту до України.

З міркувань безпеки обидва доповідачі не змогли відвідати ті райони в Донбасі, які не перебувають під контролем української влади. Вони відвідали Київ, Дніпропетровськ та Маріуполь.

"Вони прийшли до висновку: якщо ми вдвох не могли спокійно подорожувати на окупованих територіях день або два, як вільні і справедливі вибори можуть бути проведені в цих регіонах найближчим часом?" - йдеться у заяві.

В той же час доповідачі відзначили, що вони задоволені тим, що зустріли представників активного громадянського суспільства у різних містах України.

"Народ України заслуговує подальшої підтримки в Європі. Відмовитися від них в даній ситуації буде доказом морального розкладання. Стійкість, рішучість і енергія місцевих жителів нас переконала, що така підтримка не буде марною", - відзначається у заяві.

"Терміново необхідно, щоб уряд виконав законне сподівання українського народу і провести невідкладні реформи і перемогти корупцію", - додали доповідачі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.