Петиція про заборону "про-ЄС" листівок уряду Британії набрала 100 тис. підписів

П'ятниця, 8 квітня 2016, 15:29

Понад 100 тис. британців підтримали електронну петицію проти поширення урядом агітаційних листівок, в яких уряд Девіда Кемерона закликає британців проголосувати проти виходу Британії з ЄС.

Як повідомляє ВВС, тепер цю петицію має розглянути британський парламент.

Електронна петиція була зареєстрована на сайті парламенту після того, як стало відомо про наміри уряду наступного тижня адресно розповсюдити 27 млн агітаційних листівок із закликами проголосувати проти так званого Brexit. При цьому стало відомо, що уряд запланував витратити на це 9 млн фунтів стерлінгів.

Прихильники виходу Британії з ЄС (Brexit) у своєму електронному зверненні заявили, що така "одностороння" кампанії з боку уряду стане "неприпустимим" використанням грошей платників податків.

Петиція, ініційована групою "Заберіть Британію" під назвою "Зупиніть витрачання Кемероном грошей британських платників податків на агітаційні листівки "За ЄС" зібрала більше 120 тис. підписів в першій половині дня п'ятниці.

Видання відзначає, що не кожна така петицій отримує підтримку в Палаті громад, проте кожна має бути розглянута парламентом.

Як відомо, референдум щодо членства Британії в ЄС відбудеться 23 червня. За результатами останнього опитування, 44% британців проти виходу з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: