ЄС закликає до відновлення порядку в Багдаді

Неділя, 1 травня 2016, 11:14

Захоплення іракського парламенту і протести в Багдаді виглядають як навмисний зрив демократичного процесу і створюють ризик подальшої дестабілізації і без того напруженої ситуації, йдеться в заяві глави дипломатії ЄС Федерики Могерини.

Така заява стала відповіддю на події в Багдаді, зокрема – на штурм парламенту країни протестувальниками.

"Швидке відновлення порядку в інтересах іракського народу, який страждає занадто довго через відсутність стабільності в країні, а також в інтересах усього регіону, що протистоїть багатьом загрозам", - йдеться в заяві.

У документі наголошується, що ЄС підтримує зусилля прем'єр-міністра Іраку Хайдера аль-Абаді та інших політичних лідерів, спрямовані на пошук виходу з нинішнього політичного глухого кута, і закликає всіх парламентарів і громадськість також підтримати ці зусилля, а не підривати їх.

"Дуже важливо, щоб всі іракці і всі регіональні і міжнародні гравці сприяли створенню атмосфери співробітництва і демократичного політичного процесу для стабілізації ситуації в країні", - підкреслила глава європейської дипломатії.

Нагадаємо, сотні протестуючих почали штурм парламенту Іраку в суботу, увірвавшись в укріплену "зелену зону" столиці країни, де знаходяться інші ключові будівлі, в тому числі посольства США. В результаті в Багдаді було введено надзвичайний стан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.