У Варшаві через протест сміттярів заблоковано рух

Вівторок, 10 травня 2016, 14:03

У Варшаві триває масова акція сміттярів, які протестують проти намірів влади внести поправки у закон про держзакупівлі.

Про це повідомляє канал TVN Warszawa.

Поправка дозволяє замовнику скасувати тендер на збір і вивіз сміття в тому випадку, якщо конкретна компанія виконує для нього більшість робіт. На думку протестувальників, такі положення є загрозою для вільної конкуренції і польського підприємництва.

На чолі колони протестувальників їдуть сміттєвози. Учасники акції, одягнені в світловідбиваючі жилети, везуть з собою сміттєві баки. В їх руках - плакати з написами "Буде дорожче і гірше", "Замість здорової конкуренції - місцева монополія", "Про польські компанії треба дбати, натомість їх знищують" та інші.

О 10.30 колона сміттярів вирушила від президентського палацу, очікуються пікети під Міністерством розвитку, канцелярією прем’єра та Сеймом. У зв’язку з цим рух рядом вулиць польської столиці заблоковано.

Протестувальники підготували чотири петиції, адресовані президенту країни Анджею Дуді, прем'єру Беаті Шидло, віце-прем'єру Матеушу Моравецькому і спікерові сенату Станіславу Карчевському, в яких закликали владу дослухатися до думки працівників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: