Туреччина знищила 3 тис. бойовиків ІДІЛ в Іраку та Сирії - Ердоган

Середа, 11 травня 2016, 13:16

Президент Ердоган розкритикував західні країни за боротьбу проти ІДІЛ і заявив, що його країна, яка знищила3 тис. бойовиків "Ісламської держаи" зробила наразі найбільший внесок в боротьбу проти цієї терористичної організації.

Про це він заявив під час свого виступу на зустрічі керівників штабів збройних сил балканських країн, повідомляє NTV.

"На даний момент для боротьби з ІДІЛ ми робимо стільки, скільки не робить жодна з країн світу. На сьогодні ми знищили на території Іраку та Сирїі майже 3 тис. бойовиків ІДІЛ", – відзначив Ердоган.

В той же час, за словами Ердогана "Туреччина змушена боротися з постійними звинуваченнями на свою адресу в тому, що нібито підтримує терористів.

Президент Туреччини вчергове нагадав про те, що його країна прихистила "3 мільйона сирійців та іракців, що рятуються від війни та переслідувань".

За його словами з державного бюджету Туреччини на утримування мігрантів вже витрачено 20 млрд дол.

Ердоган відзначив, що ЄС пообіцяв 3 млрд євро, але досі їх не надав, хоча ці гроші потрібні не Туреччині, а мігрантам, які прибувають на її територію.

"ЄС ухвалив рішення про виділення 3 млрд євро,  допомоги, проте її не надав. Ми не хочемо цих грошей для нашого бюджету, ми хочемо, щоб ці гроші, так само як і допомога по лінії ООН у розмірі 450 мільйонів доларів надійшла до сиріяців, на їх потреби", – додав він.

Нагадаємо, раніше Ердоган вчергове нагадав про те, що ЄС так і не надав Туреччині 3 млрд євро на біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: