Від атаки бойовиків ІДІЛ на півночі Іраку загинули щонайменше 16 осіб

П'ятниця, 13 травня 2016, 14:00

Бойовики "Ісламської держави" вчинили низку нападів із застосуванням стрілецької зброї та гранат на півночі Іраку.

Як повідомляє Reuters, в результаті цих нападів загинули щонайменше 16 осіб.

"Троє бойовиків близько опівночі відкрили вогонь із кулеметів у кафе шиїтського міста Балад, де молоді люди зібралися для відпочинку. Внаслідок цього нападу принаймні 12 людей було вбито і 25 поранено", – цитує агенція повідомлення місцевої влади.

"Нападники втекли, а через кілька годин один з них підірвав свій пояс з вибухівкою на овочевому ринку, який розташований поруч, після того, як поліція і шиїтські ополченці оточили його в покинутій будівлі", – додали джерела в поліції.

Внаслідок цього вибуху загинули ще принамні четверо осіб, двоє людей отримали важкі поранення.

В той же час інформаційне агентство Amaq, повʼязане з ІДІЛ, повідомило про те, що троє терористів-смертників, ціллю яких були шиїтські ополченці, підірвали свої пояси з вибухівкою у місті Балад.

Місто Балад знаходиться в 80 км від Багдаду і в 40 кілометрах від нинішньої лінії фронту між терористами ІДІЛ і урядовими військами. Для того, щоб здійснити свої напади, терористи минули як мінімум три блок-пости.

Джерела серед силовиків повідомили також, що 13 травня бойовики проіранського угруповання Badr захопили будівлю, в якій в заручниках утримують 13 суннітів.

Раніше повідомлялося, що в Іраку невідомі застрелили 12 осіб в кафе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: