Бундесрат не погодився скасувати статтю про образу глав іноземних держав

П'ятниця, 13 травня 2016, 14:47

Верхня палата парламенту Німеччини, Бундесрат, відмовилася відправити до Бундестагу клопотання щодо негайного скасування статті кримінального кодексу, яка передбачає покарання за образу вищих посадових осіб іноземних держав.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За відповідну пропозицію, яку внесли представники п'яти федеральних земель, 13 травня, проголосували 30 осіб при необхідних 35.

Відтак, проект звернення до парламенту було відправлено для обговорення в комісії.

Відзначимо, що у разі скасування цієї статті кримінального кодексу, яка чинна ще з кайзерівських часів, втрачає сенс розслідування щодо телеведучого Яна Бемерманна, якого підозрюють  в образі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель раніше заявляла про бажання скасувати статтю, проте збирається зробити це лише за певний час.

Таке своє рішення Меркель обґрунтувала "тісними і дружніми зв'язками з Туреччиною".

Нагадаємо, Бемерманн в ефірі німецького молодіжного телеканалу ZDF Neo прочитав вірш, який у жорсткій формі висміював Ердогана.

Після цього відео було видалено з сайту телеканалу через буцімто "невідповідність вимогам до сатиричних програм". Сам Бемерманн заявив, що навмисно записав такий вірш, аби продемонструвати межі сатири.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.