У Польщі пройдуть навчання НАТО

Субота, 14 травня 2016, 17:23

З 17 по 27 травня на полігоні в Жагани і Свентошуве в Польщі пройдуть навчання сил швидкого реагування НАТО під назвою Brilliant Jump.

Про це повідомляє Радіо "Польща".

Головною метою навчань буде відпрацювання перекидання в Польщу військових і сухопутного спорядження сил швидкого реагування НАТО.

Операція вимагає всебічної координації, тому в маневрах візьмуть участь також Багатонаціональний Північно-Східний Корпус з Щецина і нещодавно створений підрозділ Інтеграції сил НАТО з Бидгощі.

Це будуть другі спільні навчання сил швидкого реагування НАТО, які були створені на саміті Альянсу в 2014 році.

Попередні навчання проводилися на тому ж полігоні.

У навчаннях братиме участь бригада з Іспанії, яку посилить британський батальйон і рота з Албанії.

Разом вони відпрацюють перекидання сил у віддалений регіон Європи з використанням морських, повітряних і сухопутних комунікацій.

"Військове спорядження з Іспанії і Великобританії по морю добереться до порту в Щецині, більше 1500 військових будуть перекинуті в Польщу повітрям в аеропорт у Вроцлаві, потім всі сили, які візьмуть участь у навчаннях, зустрінуться на полігоні в Жагани і Свентошуве" – інформує Генеральне командування Збройних сил Польщі.

Вчення Brilliant Jump будуть пов'язані з іншими навчаннями, які планується провести до липневого саміту НАТО у Варшаві.

Серед них "Анаконда-16" - найбільш масштабні військові маневри в Польщі після 1989 року, в яких візьмуть участь понад 30 тис. військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.